Op culinaire reis met partymanager Vincent Pronk vertelt
Vanaf zijn 18e werkte hij in diverse restaurants, een hotel in Parijs en bij een congrescentrum. Hij had zelfs de droom om een eigen restaurant te beginnen. ‘Ik had nooit verwacht dat ik bij een exclusieve cateraar terecht zou komen. Het contact met de opdrachtgevers en om met het hele team een goed eindresultaat neer te zetten vind ik iedere keer weer een mooie uitdaging.’ Vincent Pronk werkt als senior partymanager bij House of Lords, waar hij verantwoordelijk is voor het operationeel uitvoeren en managen van allerlei soorten events.
Met een diploma hotelschool op zak deed Vincent eerder veel ervaring op in de hotellerie, waar hij kennis maakte met leidinggeven. Ook werkte hij in banketing als partymanager en bij een congrescentrum in Den Haag. Minder direct contact met de gasten, het missen van gastvrijheid verlenen en zijn passie voor wijn die hij niet kon inzetten, deed hem besluiten om van baan te veranderen. Dit alles kan hij nu volledig kwijt in zijn functie bij The House of Lords.
Teamwork makes the dream work
Met zijn liefde voor lekker eten, mooie producten en goede wijnen is House of Lords een geweldige plek om te werken en te leren. Vincent: ‘Ik ben verantwoordelijk om het hele event in goede banen te leiden en te laten slagen. Maar dat doe ik natuurlijk niet alleen. Na dat sales het eerste contact heeft gehad en alles kortsluit met de opdrachtgever, kom ik in actie. Van de uitvraag van materialen tot het personeel dat wordt ingezet. Van het inladen van alle spullen tot op de locatie alles klaarzetten. ‘Ik ben de spin in het web als het gaat om de totale organisatie van het event en om het op de dag zelf goed te laten verlopen.’
Bijzondere locaties in Nederland
De locaties waar House of Lords mag cateren zijn niet de minste. Veelal prachtige oude, sfeervolle gebouwen. Van enkele vaste locaties tot locaties die speciaal voor een event worden gehuurd voor zowel zakelijke als particuliere partijen. Van klein tot groot. Zelfs voor partijen tot 1000 personen draait House of Lords haar hand niet om.
‘Vorige zomer organiseerden we een particulier diner voor 80 personen op Paleis Soestdijk. We stelden voor dit exclusieve diner een speciaal menu samen dat bestond uit meerdere gangen met mooie bijpassende wijnen. Op de locatie werd alles gestyld. Een unieke kans, omdat je op deze locatie niet zomaar mag cateren.’
Creativiteit en mogelijkheden
Opdrachtgevers weten House of Lords telkens weer te vinden. Dat ze terugkomen maakt dat ze tevreden zijn. De flexibiliteit, het hoge niveau van de keuken en net dat stapje extra zetten draagt hier zeker aan bij volgens Vincent. ‘Denken in mogelijkheden vind ik telkens weer een leuke uitdaging. Met een creatief team zijn we in staat om snel te schakelen.’
Het is vooral belangrijk om plezier te hebben met zijn allen. Vincent wil het team waarmee hij werkt motiveren, vertrouwen en vrijheid geven. Daarnaast wil hij er zijn voor de opdrachtgever. Alles om een zo goed mogelijke partij af te leveren en de gasten met een big smile naar huis te laten gaan.
Kennis van wijn
Met trots vertelt Vincent over House of Lords, waar hij met de meest bijzondere opdrachtgevers en locaties samen mag werken. Met zijn interesse voor wijnen, wil hij zich de komende tijd verder ontwikkelen om met de keuken mooie wijn-spijscombinaties te maken. ‘De keuken werkt volgens het Dutch Cuisine principe. Dit houdt in dat er voornamelijk seizoensgebonden gekookt wordt en producten uit de streek worden gehaald. We krijgen regelmatig de vraag of we bij een menu een wijnarrangement willen verzorgen. Ik heb al diverse wijncertificaten, maar wil graag nog de opleiding tot vinoloog volgen om nog meer kennis op te doen en zo de perfecte combinaties te maken.’
Tekst: Lieke Jansen