Bekijk onze maatregelen voor het coronavirus Lees meer

Duurzaamheid

Onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid gaat verder dan het milieu. Duurzaam betekent ook veilig, eerlijk en transparant. We zijn ons bewust dat onze activiteiten gevolgen hebben voor mensen binnen en buiten het bedrijf en voor het milieu. Daarom is MVO geen project, maar een integrale werkwijze van House of Lords. Dit is terug te vinden in alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie en logistiek als voor HRM en in de toegankelijkheid voor iedereen.

Een duurzaam menu

Kwaliteit van het eten staat altijd voorop bij House of Lords. Om deze kwaliteit te waarborgen maken wij zoveel mogelijk gebruik van streekproducten en seizoensgebonden producten. Dit doen wij, aangezien de kwaliteit van deze producten erg hoog is, er geen chemische middelen zijn gebruikt bij de productie en omdat ze groeien onder natuurlijke omstandigheden.
House of Lords is onlosmakelijk met Den Haag verbonden. Wij werken maar al te graag met regionale leveranciers en partners die door ons met zorg zijn uitgekozen. Hierdoor werken wij met biologische producten, fair-trade producten en producten van streekleveranciers. Deze nauwe samenwerking heeft grote voordelen. Wij kennen hierdoor de exacte herkomst en productiewijze van de ingredi├źnten. Daarnaast kunnen we dagelijks verse producten inkopen en beperken we de transportbewegingen. Een Haagser menu dan die van ons, kan bijna niet!

Verspilling minimaliseren

Wij proberen afval zo veel mogelijk te voorkomen. Dit gebeurt in de eerste plaats bij de inkoop van goederen. Hierbij houden we rekening met de productiewijze en afkomst van de producten. Wij proberen zo veel mogelijk rendement te halen uit deze producten en zo min mogelijk te verspillen. Zo wordt groenten of vlees dat niet direct verwerkt kan worden in een gerecht, gebruikt om bouillon of fond van te trekken. Deze dienen dan als basis voor soepen en sauzen. Een ander voorbeeld is frituurvet dat niet meer gebruikt kan worden. Dit wordt aangeboden aan een gespecialiseerde organisatie die de olie omzet in biobrandstof.

Personeel is onze belangrijkste investering

Op het gebied van exclusieve service willen wij ons graag onderscheiden. Vriendelijk en vakkundig personeel is belangrijk voor de beleving van elk event. We zijn ons bewust van het feit dat de horeca en arbeidsintensieve sector is, met wisselende diensten en zwaar werk. De kwaliteit van onze diensten en de klanttevredenheid liggen in de handen van ons personeel. Goed personeel is voor ons van grote waarde. Betrokkenheid en bevlogenheid bereiken we door de motivatie te vergroten door talenten uit te lichten, autonomie, zingeving en meesterschap te verschaffen. Want werknemers die in hun kracht staan, zijn goud waard voor House of Lords!

Top