Duurzame catering

Onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid gaat verder dan het milieu. Duurzaam betekent ook veilig, eerlijk en transparant. We zijn ons bewust dat onze activiteiten gevolgen hebben voor mensen binnen en buiten het bedrijf en voor het klimaat en het milieu. Daarom is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen geen project, maar een integrale werkwijze van House of Lords. Dit is terug te vinden in alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie en logistiek als voor HRM en in de toegankelijkheid voor iedereen.

Dutch Cuisine en Stichting Noordzeevis

House of Lords is ambassadeur van Dutch Cuisine en Stichting Noordzeevis. Het doel van Dutch Cuisine is om de Nederlandse eetcultuur en producten van eigen bodem, waaronder de Noordzee vis, op de kaart zetten. Een gezond en gevarieerd menu van eigen bodem is goed voor de mens én de aarde. Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden onze chefs verrassende, heerlijke gerechten die ook nog eens goed zijn voor het milieu.

Als ambassadeur van Dutch Cuisine koken wij volgens de Dutch Cuisine principes. Dit wil zeggen dat wij: lokaal inkopen, rekening houden met wat er te koop is in ieder seizoen en koken via de 80/20 principe. Groenten heeft bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan de gast zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.

Eerlijke Producten

House of Lords maakt gebruik van de beste producten. Deze producten zijn seizoensgebonden en komen uit de streek. Op deze manier weten we de precieze herkomst van het product. De producten groeien onder natuurlijke omstandigheden; hier komen geen bestrijdingsmiddelen aan te pas. De maximale afstand die de streekgebonden producten afleggen voor House of Lords is maximaal 15 km.

Aan de kwaliteit van producten stellen we de hoogste eisen. Wij kopen uitsluitend vlees van het “Beter Leven” keurmerk met 2 of 3 sterren, vis die gevangen is buiten het paaiseizoen en gezonde ingrediënten en producten zonder schadelijke E-nummers.

Minimale Voedselverspilling

Om voedselverspilling tegen te gaan, wordt de precieze hoeveelheid aan ingrediënten voor de bereiding van de gerechten ingekocht door onze koks. Het is daarom belangrijk dat we precies weten voor hoeveel mensen we moeten koken, en dat de juiste aantallen tijdig worden doorgegeven.

Snijafval wordt tot een minimum gereduceerd, door dit te verwerken in sauzen, crèmes en soepen. Vleesresten worden gebruikt om bouillon van te trekken en fond van te maken. Ook goede producten met kleine plekjes of misvormingen, worden verwerkt in onze gerechten. Deze zijn minder mooi voor de presentatie maar smaken net zo lekker!

Als er toch ingrediënten of gerechten overblijven, schenkt House of Lords dit aan Stichting “Vers en Vrij”. Deze stichting zet zich in tegen armoede en voedselverspilling. Een maal per dag worden overgebleven gerechten in een vitrinekoelkast in een buurtcentrum geplaatst, waar mensen die (tijdelijk) in zwaar weer zitten een verse maaltijd gratis af kunnen halen.

Dit is niet alleen duurzaam maar gaat ook voedselverspilling en armoede tegen.

Personeel in hun kracht

Op het gebied van exclusieve service willen wij ons graag onderscheiden. Vriendelijk en vakkundig personeel is daarbij belangrijk. Daarom wordt ons personeel intern en extern getraind, bieden we stageplaatsen met goede begeleiding aan, en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven dat iedereen met de juiste begeleiding en praktijkgerichte training een mooie baan kan vinden in de horeca.  Betrokkenheid en bevlogenheid bereiken we door de motivatie te vergroten door talenten uit te lichten, autonomie, zingeving en meesterschap te verschaffen. Want werknemers die in hun kracht staan, zijn goud waard voor House of Lords!

Noordzee vis duurzame catering
Top