Bekijk onze maatregelen voor het coronavirus Lees meer

Over ons

Filosofie

Culinary art through passion

House of Lords organiseert persoonlijke en exclusieve catering; eten op hoogwaardig niveau gaat samen met discretie en integriteit. Het huis onderscheidt zich zowel in kwaliteit, dienstverlening en keukenniveau als in betrokkenheid van haar medewerkers ten opzichte van de opdrachtgever.

House of Lords, laat ambachtelijke kwaliteit en service terugkeren in hedendaagse gerechten en bediening. De maatschappelijke verantwoordelijkheid van House of Lords uit zich in duurzaam ondernemen en gebruikmaking van eerlijke en kwalitatief hoogwaardige producten.

Klassieke

waarden en tradities

Geschiedenis

De oorsprong van House of Lords gaat terug naar de jaren twintig van de vorige eeuw en is daardoor net zo Haags als het Binnenhof of het Lange Voorhout. Het begon als een chique restaurant aan de Lange Poten.

Achter de karakteristieke entreekoepel verpoosde zich de Haage chique, politieke elite en de top van het bedrijfsleven. Belangrijke politieke en zakelijke beslissingen werden hier genomen. In de Eerste Wereldoorlog viel het restaurant in de smaak bij de Engelse officieren. Zij bespraken hier strategische en soms ook persoonlijke kwesties. Hierdoor werd de naam van het restaurant in 1917 in House of Lords veranderd.
Het restaurant groeide uit tot een internationaal bekend Michelin-sterrenrestaurant en werd 25 jaar lang met bezieling geleid door Luc Talsma. Helaas moest het pand aan de Lange Poten in de jaren tachtig wijken voor de gebouwen van de Tweede Kamer.

Het huidige House of Lords zet de klassieke waarden en tradities voort in een eigentijds kader en voegt daarmee een hoofdstuk toe aan de rijke geschiedenis. Voor Maître d’Hôtel Raymond Talsma is het ook een persoonlijke missie: het is een eerbetoon aan zijn vader Luc. In het Louwman Museum, de thuisbasis van het huidige House of Lords, is de oorspronkelijke entreekoepel van het restaurant herbouwd.

Top