Duurzame catering
Onze verantwoordelijkheid
Onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid gaat verder dan het milieu. Duurzaam betekent voor ons ook veilig, eerlijk en transparant handelen. We zijn ons bewust dat onze activiteiten gevolgen hebben voor mensen binnen en buiten het bedrijf en voor het klimaat en het milieu. We zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op mensen binnen en buiten het bedrijf, evenals op het klimaat en milieu. Daarom is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een geïntegreerde werkwijze in al onze bedrijfsprocessen, van inkoop en productie tot logistiek en HRM. Op deze manier realiseren wij eerlijke en duurzame catering.
Dutch Cuisine en Stichting Noordzeevis
Het doel van Dutch Cuisine is het promoten van de Nederlandse eetcultuur en producten van eigen bodem, waaronder Noordzeevis. Een gezond en gevarieerd menu van eigen bodem is goed voor zowel de mens als de aarde. Onze chefs gebruiken deze prachtige producten om verrassende, heerlijke gerechten te bereiden die ook nog eens milieuvriendelijk zijn.
Wij koken volgens de Dutch Cuisine principes: lokaal inkopen, rekening houden met seizoensgebonden producten en het 80/20-principe hanteren. Dit betekent dat groenten de hoofdrol spelen (80%) en duurzaam vlees of vis bijzaak is (20%). Hierdoor zijn onze gerechten minder belastend voor het milieu en kunnen onze gasten zorgeloos genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd.
Eerlijke producten
House of Lords werkt uitsluitend met de beste producten. Deze producten zijn seizoensgebonden en komen uit de streek. Op deze manier weten we de precieze herkomst van het product. De producten groeien onder natuurlijke omstandigheden; hier komen geen bestrijdingsmiddelen aan te pas. De maximale afstand die de streekgebonden producten afleggen voor House of Lords is maximaal 15 km.
Aan de kwaliteit van producten stellen we de hoogste eisen. Wij kopen uitsluitend vlees van het “Beter Leven” keurmerk met 2 of 3 sterren, vis die gevangen is buiten het paaiseizoen en gezonde ingrediënten en producten zonder schadelijke E-nummers.
Minimale voedselverspilling
Om voedselverspilling tegen te gaan, kopen onze koks de precieze hoeveelheid ingrediënten in die nodig is voor de bereiding van de gerechten. Het is belangrijk dat we exact weten voor hoeveel mensen we moeten koken en dat de juiste aantallen tijdig worden doorgegeven.
Snijafval wordt tot een minimum beperkt door het te verwerken in sauzen, crèmes en soepen. Vleesresten worden gebruikt om bouillon en fond te maken. Ook producten met kleine plekjes of misvormingen worden verwerkt in onze gerechten; ze smaken net zo lekker, ondanks dat ze minder mooi zijn voor de presentatie.
Ingrediënten die toch overblijven, schenken wij aan Stichting “Vers en Vrij”, die zich inzet tegen armoede en voedselverspilling. Dagelijks worden overgebleven gerechten in een vitrinekoelkast in een buurtcentrum geplaatst, waar mensen in nood een verse maaltijd gratis kunnen afhalen.
Personeel in hun kracht
Op het gebied van exclusieve service willen wij ons graag onderscheiden. Vriendelijk en vakkundig personeel is daarbij belangrijk. Daarom wordt ons personeel intern en extern getraind, bieden we stageplaatsen met goede begeleiding aan, en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven dat iedereen met de juiste begeleiding en praktijkgerichte training een mooie baan kan vinden in de horeca. Betrokkenheid en bevlogenheid bereiken we door de motivatie te vergroten door talenten uit te lichten, autonomie, zingeving en meesterschap te verschaffen. Want werknemers die in hun kracht staan, zijn goud waard voor House of Lords!
Dus bent u op zoek naar een duurzame cateraar in de omgeving van Den Haag, Leiden en Delft? Dan bent u bij House of Lords catering bij het juiste adres.